mmagroup.com.my
PENGELUAR PRODUK HERBA MINUMAN PELENGKAP FORMULASI HEBAT
 
Untitled
 • LAMAN UTAMA
 • MENGENAI KAMI
 • PRODUK KAMI
 • TESTIMONI PRODUK
 • CARA BELI ONLINE
Selection Picture : amattulus.com
Untitled
 • JARINGAN PRODUK MUSLIM
 • WAKIL JUALAN KAMI
 • SOAL-JAWAB
 • HUBUNGI KAMI

mmagroup.com.my : Pengeluar Produk Herba Kopi Mas Ayu Plus Collagen, Kopi Go Power, Therapy Lotion dan Syarikat Pengurusan Iklan Radio, TV dan Media Cetak
PRODUK - HALIA MADU TELUR PUYUH
Untitled
 • Kopi Mas Ayu Plus Collagen
 • Kopi Go Power
 • Kopi Halia Madu Telur Puyuh

Minuman Halia Madu Telur Puyuh diformulasikan khusus bagi membantu masalah angin dalam badan, melancarkan perjalanan darah dan memelihara serta meningkatkan tahap kesihatan sekiranya diamalkan secara konsistant (berterusan). Disarankan minum waktu malam sebelum tidur.

HERBA pelbagai khasiat HALIA dikatakan ditanam di China sejak berkurun-kurun lamanya. Malah, tanaman itu dikatakan berkemungkinan berasal dari negara tersebut. Masyarakat di China dipercayai telah menggunakan halia dalam amalan perubatan sejak 2,500 tahun lalu. Mereka bergantung kepada khasiat halia untuk mengatasi pelbagai penyakit terutama masalah kesejukan anggota badan terutama di bahagian kaki dan tangan. Gejala itu berpunca daripada gangguan atau masalah pengaliran darah. Khasiat halia dalam merawat pelbagai penyakit bukan saja diketahui menerusi kaedah tradisional malah dibuktikan oleh pakar-pakar perubatan moden. Menurut satu laporan, kandungan aktif dalam halia yang dikenali sebagai gingeroles memberi kesan apabila ia meresap ke dalam badan. Halia atau nama saintifiknya Zingiber Officinale dari keluarga zingiberaceae kaya dengan kandungan kalium (125 miligram), fosforus (63 miligram) dan kalsium tenaga (52 kilokalori) selain protein, karbohidrat, gentian, vitamin C dan niasin.

KHASIAT HALIA
Sesuai untuk wanita baru bersalin dan meraka yang mengalami masalah angin seluruh badan.
Boleh mengawal beberapa penyakit seperti demam, batuk, migrin, sakit gigi, sakit tulang, senggugut dan sesak dada.
Menghilangkan kadar kesejukan yang terdapat pada makanan dan buah-buahan atau sayur-sayuran apabila telah dimakan atau diminum.
Membantu menghadamkan makanan.
Melembutkan perut dengan kelembutan yang sederhana.
Mengawal hati supaya tidak sejuk dan basah.
Membantu menguatkan tenaga jimak dan menambahkan air mani.
Membuang angin yang terdapat dalam usus kecil dan besar.
Membuang kahak dan lendir yang melekat di bahagian halkum.
Menghilang bau busuk mulut.
Mengatasi masalah mual dan mabuk dalam perjalanan.
   
KHASIAT TELUR PUYUH

Walaupun kecil namun kandungan proteinnya cukup tinggi dan khasiat sebiji telur puyuh sama dengan sebiji telur ayam kampung, dari segi kandungan kolestrol pula telah diminimakan bagi kesihatan mereka yang mempunyai masalah kolestrol yang tinggi.

   
KHASIAT MADU ASLI
Bahan peneutral yang bertindak menyingkirkan toksik, bahan kimia, racun, kolestrol serta memecahkan lebihan lemak dalam tubuh.
Menghilangkan kepanasan badan, batuk, selesema, melancarkan darah, meredakan urat saraf, menstabilkan sistem pernafasan, menguatkan jantung, mengelakkan kencing manis, darah tinggi dan kanser.
Membuang kekotoran yang terdapat dalam usus kecil dan besar (perut).
Menghilangkan kesan terkena api, air panas dan minyak panas.
Amat sesuai dijadikan sebagai makanan tambahan. Sesuai untuk kecerdasan minda anak-anak.
Merawat penyakit dalam perut, Merawat penyakit Medu. Melawaskan pembuangan air besar, Mencerahkan mata. Memutihkan dan menguatkan gigi. Menghilangkan kahak.mmagroup.com.my : Pengeluar Produk Herba Kopi Mas Ayu Plus Collagen, Kopi Go Power, Therapy Lotion dan Syarikat Pengurusan Iklan Radio, TV dan Media Cetak
Date
KATA-KATA ALUAN
Pengarah Urusan - YM. Hj Tengku Osman bin Tengku Mohamad

Assalamualaikum wth dan salam sejahtera…
Pertama sekali saya panjatkan rasa syukur kehadrat Allah SWT di atas segala Rahmat dan Nikmat yang diberikan dan semoga segala Rahmat dan Nikmat ini dapat dikongsikan bersama, saya yakin sekiranya kita memberikan 1 peluang kepada orang yang memerlukan, Allah SWT pasti akan membuka banyak peluang untuk kita usahakan dan adakalanya apa yang kita miliki hari ini mungkin ada hak orang lain yang perlu ditunaikan yang mana Allah SWT jadikan kita sebagai penyebab, inilah yang dikatakan berkongsi perniagaan dan berkongsi keuntungan maka nikmat yang Allah berikan dapat dikongsikan bersama.
Baca Selanjutnya >>

Dengarkan Iklan MMA GROUP
DIIKTIRAF OLEH JAKIM & KKM
PRODUK HEBAT MMA GROUPAGEN DIPERLUKAN!
Berminat menjadi Wakil ditempat anda? Klik sini untuk maklumat lanjut.
JARINGAN USAHAWAN
 
     
mmagroup.com.my
mmagroup.com.my : Pengeluar Produk Herba Kopi Mas Ayu Plus Collagen, Kopi Go Power, Therapy Lotion dan Syarikat Pengurusan Iklan Radio, TV dan Media Cetak

Anda adalah Pengunjung yang ke .
Hak Milik Terpelihara MMA GROUP - mmagroup.com.my

Laman Web dibangunkan oleh Dumei Dot Com

Direktori Usahawan Edisi Internet